"Ευκαιρίες σταδιοδρομίας" Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 1-3 μμ. στο Αμφιθέτρο. Η Accenture αναλύει τον ρόλο του Data Scientist στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

"Ευκαιρίες σταδιοδρομίας" Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 1-3 μμ. στο Αμφιθέτρο. Η Accenture αναλύει τον ρόλο του Data Scientist στις σύγχρονες επιχειρήσεις και παρουσιάζει παραδείγματα εφαρμογών επεξεργασίας δεδομένων, μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης στην επίλυση προβλημάτων.

Ομιλητές:

Ο Γιώργος Πασσαλής είναι Managing Director στην Accenture και επικεφαλής του κέντρου καινοτομίας στην περιοχή των Analytics που βρίσκεται στην Αθήνα. Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται στην Accenture, συμβουλεύοντας διεθνείς πελάτες στο πως να υιοθετούν προηγμένες αναλύσεις, επεξεργασία μεγάλων δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη. Ο Γιώργος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στα γραφικά και την τεχνητή όραση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον και Πτυχίο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Ο Φώτης Παναγιωτόπουλος, είναι Senior Manager στην Accenture στον τομέα του Consulting και επικεφαλής του τομέα επεξεργασίας δεδομένων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στην Accenture, συμβουλεύοντας κυρίως χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς στο πως να μετασχηματιστούν σε data driven enterprises υιοθετώντας τεχνολογίες επεξεργασίας δεδομένων και Big Data. Ο Φώτης κατέχει Πτυχίο και Μεταπτυχιακό Πληροφορικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση  Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 Ο Γεράσιμος Μηλεούνης είναι Manager στην Accenture στο κέντρο καινοτομίας στην περιοχή των Analytics που βρίσκεται στην Αθήνα. Ασχολείται με την ανάπτυξη και υλοποίηση νέων τεχνολογιών και λύσεων IoT, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης οι οποίες αυξάνουν την αποδοτικότητα, μειώνουν το ρίσκο, βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, και δημιουργούν νέες πηγές εσόδων όπου εφαρμόζονται. Στο παρελθόν εργάστηκε ως ερευνητής για πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων Αθηνών, Αστεροσκοπείο, Harvard) και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη μη γραμμική επεξεργασία σημάτων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Σχετικά με την Accenture

Η Accenture αποτελεί κορυφαία εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο με εξειδίκευση στους τομείς στρατηγικής, συμβουλευτικής, ψηφιακών λύσεων, τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών. Η Accenture δραστηριοποιείται στο σημείο τομής των επιχειρήσεων με την τεχνολογία, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να δημιουργήσουν βιώσιμη αξία. Με περισσότερα από 459.000 στελέχη στη διάθεση των πελατών της και παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες, η Accenture προωθεί την καινοτομία με όραμα να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ζει και εργάζεται.

Στην Ελλάδα, η Accenture απασχολεί περισσότερους από 700 συμβούλους και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε επίπεδο management και technology consulting. Έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με ηγετικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των καταναλωτικών προϊόντων και της λιανικής πώλησης, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.