Αποχαιρετισμός του Γιώργου Κουνιά εκ μέρους του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο Γιώργος Κουνιάς μέλος του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ απεβίωσε στις 14 Ιουλίου μετά από βραχεία νοσηλεία.

Ο Γιώργος διορίστηκε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993 σαν Γραμματέας του τομέα Θεωρητικής Πληροφορικής και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 18 χρόνια υπηρεσίας σαν Αμεα. Αν και καθηλωμένος στο καροτσάκι του σε πολύ λίγο χρόνο ο Γιώργος άρχισε να μας δείχνει τις αρετές του σπάνιου χαρακτήρα του και να ξεδιπλώνει τις απεριόριστες δυνατότητές του. Η συμπεριφορά του προς όλους μας ήταν άψογη, η άρνηση ή η αδυναμία ήταν άγνωστες λέξεις για αυτόν. Η βοήθειά του ξεπερνούσε κατά πολύ τα καθήκοντά του. Προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιον είτε αυτός ήταν διδακτικό προσωπικό ή φοιτητής δεν δίσταζε να επικοινωνήσει με όλες τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Από την στιγμή που ήλθε, μπήκε μια τάξη στα οικονομικά και διοικητικά του τομέα μας. Αλλά και όσο αφορούσε την εκπαιδευτική διαδικασία η βοήθειά του προς όλο το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές ήταν άριστη. Η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε το τμήμα μας ήταν ανελλιπής και δεν ήταν λίγες οι φορές που έμενε αρκετά αργά για να ολοκληρώσει την εργασία που του είχε ανατεθεί. Για τον Γιώργο δεν υπήρχε ωράριο αλλά η προσφορά και η βοήθεια με μεγαλοσύνη ψυχής οποτεδήποτε ήταν απαραίτητη. Αυτό όμως που τον χαρακτήριζε ήταν το ήπιο του χαρακτήρα του, η ευγένειά του, η καλοσύνη του, η συμπόνια του και ο ευχάριστος χαρακτήρας του. Πάντα ήταν στο γραφείο του και σε αντιμετώπιζε με ένα χαμόγελο. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της έντασης ο Γιώργος διατηρούσε την ψυχραιμία του και τις αντιμετώπιζε με επαγγελματισμό λες και είχε διδαχθεί αυτή την συμπεριφορά. Αυτή όμως η συμπεριφορά ήταν έμφυτη στον Γιώργο και είναι αυτή που σπάνια την βρίσκει κανείς σε έναν άνθρωπο. Έτσι πέρασαν αυτά τα 18 χρόνια με τον Γιώργο κοντά μας. Αλλά και όταν πήρε την σύνταξή του και μετά ο Γιώργος εξακολουθούσε να μας επισκέπτεται για να ανταλλάξουμε τα νέα μας.

Ο Γιώργος μας δίδαξε το μεγαλείο της δύναμης της ψυχής, της καθημερινής αγωνιστικότητας, της υπομονής και επιμονής, της ανθρωπιάς, της ευγένειας και του σεβασμού, της ειλικρίνειας, του ήθους και του ακέραιου του χαρακτήρα. Όλοι εμείς διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ του είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα μας πρόσφερε με την εργασία του και μας δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον χαμό του γιου της οικογένειας του συναδέλφου Στρατή Κουνιά. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος θα συνεχίσει το ανιδιοτελές έργο του όπου κι αν βρίσκεται και θα είναι πάντοτε μέσα στις καρδιές μας.