Ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος για τα αποτελέσματα της έκφρασης γνώμης για την αυθαίρετη ανάρτηση πανό στο Τμήμα

Στις 21/9/2019 αναρτήθηκε στις ανακοινώσεις του Τμήματος η κάτωθι ανακοίνωση:

Σήμερα, διαπιστώσαμε την ανάρτηση μεγάλου πανό που καλύπτει σημαντικό μέρος των παραθύρων των εργαστηρίων υπολογιστών δίπλα από την κεντρική είσοδο του Τμήματος.

Ως Τμήμα προάγουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και παρέχουμε στους φοιτητές μας, μετά από έγκριση χώρους του Τμήματος για την προβολή ιδεών, θέσεων και απόψεων, στα πλαίσια του εφικτού (χωρίς να εμποδίζεται η εύρρυθμη λειτουργία του Τμήματος).

Μας βρίσκει αντίθετους η αυθαίρετη ανάρτηση μεγάλων πανό και συνθημάτων σε τοίχους που όχι μόνο προξενούν τη ρύπανση και την αισθητική αλλοίωση του κτηρίου, αλλά υποβαθμίζουν την καθημερινότητά μας και το δημόσιο Πανεπιστήμιο ως θεσμό, που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε.

Ζητάμε από τις παρατάξεις και τις συλλογικότητες να προβάλουν τις ιδέες τους με ήπιους τρόπους, όπως φυλλάδια στα δικά τους τραπέζια και ανάρτηση αφισών πίσω από αυτά.

Ζητάμε ευγενικά να κατέβουν άμεσα τα μεγάλα πανό και μην αναρτηθούν άλλα.

Το ερώτημα που τίθεται στους φοιτητές του Τμήματος είναι:

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις ανωτέρω θέσεις. Παρακαλώ απαντήστε ανώνυμα με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο αντίστοιχο ερωτηματολόγιο στο eclass https://eclass.uoa.gr/courses/DI447/

Αποτελέσματα της ψηφοφορίας (Έναρξη: 20/09/2019 17:00, Λήξη: 23/09/2019 06:00)