Διάλεξη για τη ρομποτική στην καθημερινότητα και στην υπηρεσία του ανθρώπου δημιουργήθηκε

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 
23/10/2018 - 15:00 - 17:00

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Αθανάσιο Δομέτιο στην Αίθουσα Α56 την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:00-17:00.

Η διάλεξη θα ξεκινήσει παρουσιάζοντας την μετάβαση της ρομποτικής στην καθημερινότητα του ανθρώπου και θα συνεχίσει με τις εφαρμογές και τα τρέχοντα ερευνητικά θέματα που απασχολούν το εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) με έμφαση στην αλληλεπίδραση ανθρώπου ρομποτ και στα ρομποτ υποβοήθησης. Τέλος, θα κλείσει με την προσωπική έρευνα του ομιλητή στο τομέα του προγραμματισμού κίνησης ρομποτικού βραχίονα πάνω σε κινούμενες και παραμορφώσιμες επιφάνειες.

Συντομο Βιογραφικό: Ο Αθανάσιος Δομέτιος ειναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εκπονώντας την διπλωματική του εργασία στο Πολυτεχνείο του Μονάχου στην Γερμανία (TUM). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού (https://robotics.ntua.gr/) της σχολής ΗΜΜΥ, υπό την επίβλεψη του Αναπ. Καθηγητή Κωνσταντίνου Τζαφέστα. Έχει δημοσιεύσεις σε ένα ευρύ φάσμα της ρομποτικής από θεωρία ελέγχου και σχεδιασμό κίνησης, μέχρι χαρτογράφηση (mapping). Τα ενδιαφέροντά του τον τελευταίο χρόνο έχουν επεκταθεί και εστιάσει στον τομέα του σχεδιασμού κίνησης (motion planning) για διαδραστικό ρομποτικό έλεγχο επί κινούμενων και παραμορφώσιμων επιφανειών.

Σεμινάριο