Εφεύρεση από τους Λεωνίδα Παπαναστασίου και ο Λάμπη Ευαγγελάτο, τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος μας

Oι τριτοετείς φοιτητές του Τμήματός μας Λεωνίδας Παπαναστασίου και ο Λάμπης Ευαγγελάτος εφηύραν το VisionTV. Πρόκειται για μια συσκευή που βασίζεται στον μικροσκοπικό υπολογιστή Raspberry Pi και χρησιμοποιεί  λογισμικό «ανοιχτού κώδικα». Η πρωτοτυπία του Vision στηρίζεται στο γεγονός οτι συνδυάζει σε μία λίστα τα κανάλια που εκπέμπονται ψηφιακά με αυτά που εκπέμπονται μέσω διαδικτυακών ροών.

Η αρχική ιδέα προέκυψε με αφορμή κάποιου άρθρου για τις εναλλακτικές οδούς που απομένουν για τους σταθμούς οι οποίοι δεν έλαβαν άδεια εκπομπής κατά τη διαδικασία της δημοπράτησης. Σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές, στόχος τους δεν είναι να επέμβουν στην κυβερνητική απόφαση στο θέμα των αδειών, αλλά να επιτρέψουν με τη δική τους λύση να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να συνεχίσουν οι σταθμοί να εκπέμπουν με διαφορετικό, αλλά νόμιμο τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VisionTV ακολουθήστε τους εξής συνδέσμους: visiontv.gr, https://www.facebook.com/visiontventertainment και https://youtu.be/7uy_mEWagZ8