Φοιτητική ομάδα Beyond Robotics - European Rover Challenge

06/02/2022

Σας ενημερώσουμε για την ερευνητική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα μέλη του αστικού μη κερδοσκοπικού και αμιγώς εθελοντικού οργανισμού Beyond Orbit, για τη δημιουργία ομάδας φοιτητών με σκοπό τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Rover Challenge. 

Το European Rover Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός διαστημικής και ρομποτικής, στον οποίο φοιτητικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους rovers και στη συνέχεια τα υποβάλλουν σε δοκιμασίες που προσομοιώνουν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε μια μελλοντική αποστολή στη Σελήνη ή τον Άρη. Αποτελεί πόλο έλξης ειδικών στην πλανητική ρομποτική, εκπροσώπων της επιστήμης και των επιχειρήσεων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας (NewSpace), καθώς και σχεδιαστών αυτόνομων ερευνητικών οχημάτων που προορίζονται για τον Άρη. 

Η Beyond Orbit έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών), επονομαζόμενη Beyond Robotics, με στόχο την κατασκευή ενός rover και τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2023. 

Περισσότερες πληροφορίες για την Beyond Orbit και για το European Rover Challenge μπορείτε να βρείτε στους εξής συνδέσμους: beyond-orbit.org & roverchallenge.eu/en/main-page/ 

Όποιος/α φοιτητής/τρια ενδιαφέρεται να γίνει μέλος της ομάδας Beyond Orbit μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής: bit.ly/BeyondRoboticsRecruitment