Πρόσκληση Φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για εθελοντική υποστήριξη συμφοιτητών τους

11/10/2021

Πρόσκληση Φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για εθελοντική υποστήριξη συμφοιτητών τους

Θέλεις να συμβάλεις στη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης των συμφοιτητών σου με αναπηρία, σοβαρές ασθένειες ή μαθησιακές δυσκολίες;

Γίνε εθελοντής!

 

Η Υπηρεσία Εθελοντικής Υποστήριξης (ΥεΥ) της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ, αναζητά φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα του 1ου, του 2ου και του 3ου έτους του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για να υποστηρίξουν τους συμφοιτητές τους που συναντούν εμπόδια στη λειτουργικότητα και τη συμμετοχή.

 

Δήλωσε συμμετοχή για να ενταχτείς σε μια ομάδα εθελοντών με βάση τα μοντέλα peer-to-peer και mentor-to-peer όπου το κάθε μέλος θα αναλάβει, μεμονωμένα ή συνδυαστικά:

το μοίρασμα των σημειώσεων που κρατάς σε ένα από τα μαθήματα που παρακολουθείς

τη συνοδεία στη μετακίνηση πριν και μετά το μάθημα, εντός της σχολής

την υποστήριξη στη μελέτη

 

Ο συντονισμός της ομάδας εθελοντών και η απαραίτητη καθοδήγηση παρέχεται από τη Μονάδα Προσβασιμότητας. Η δέσμευση αφορά μόνο το τρέχον εξάμηνο.

 

Πληροφορίες/δηλώσεις ενδιαφέροντος:

Ηλ. Ταχυδρομείο: access@uoa.gr

Τηλ.: 210 727 5130

 

 

* Οι εθελοντές επιλέγουν με ποιον τρόπο και σε ποιο μάθημα θα υποστηρίξουν τον ή τους συμφοιτητές τους, χωρίς να επιβαρυνθεί το πρόγραμμά τους.

** Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε μια δίωρη συνάντηση ενημέρωσης και μια μικρή συνέντευξη (μέσω τηλεδιάσκεψης). Οι επιλεγμένοι εθελοντές θα συναντήσουν για πρώτη φορά τον φοιτητή ή την φοιτήτρια που θα εξυπηρετούν, με την συντονίστρια της ΥεΥ, την ημέρα και την ώρα που τους εξυπηρετεί.

*** Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.