Δράσεις

NKUA main building image
Ανοικτές Πύλες Ε.Κ.Π.Α.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών συμμετέχει στην καθιερωμένη από το Ε.Κ.Π.Α. Ημέρα «Ανοικτών Πυλών», ημέρα γνωριμίας των τμημάτων του Πανεπιστημίου που διοργανώνεται για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.

Μουσείο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Το Μουσείο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΜΠ&Τ) είναι το νεότερο από τα 18 Πανεπιστημιακά μουσεία του ΕΚΠΑ. Ιδρύθηκε το 2019 και ο χώρος που θα στεγάζεται βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Περισσότερα για το ΜΠ&Τ

Εκδηλώσεις του ΜΠ&Τ

ACM Student Chapter

Το ACM Student Chapter του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι μια κοινότητα, που παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για τη δικτύωση, την καθοδήγηση και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των φοιτητών της κοινότητας, οι οποίες βασίζονται στα κοινά ενδιαφέροντα αυτών. Επιπλέον προσφέρει υποστήριξη σε αντίστοιχες φοιτητικές και τοπικές κοινότητες, τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

To ACM Student Chapter προσφέρει στα μέλη του διάφορα είδη δραστηριοτήτων, όπως επισκέψεις ανερχόμενων και διακεκριμένων ομιλητών από το πρόγραμμα ACM Distinguished Speakers, ποικίλα workshops σχετικά με διάφορες τεχνολογίες, την επαγγελματική σταδιοδρομία και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

https://uoa.acm.org

The Magic of Informatics, educational programs image
Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΕΚΠΑ για τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών συμμετέχει στα "Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΕΚΠΑ για τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα Μαγικά της Πληροφορικής". Το πρόγραμμα φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε επαφή με θεμελιώδεις έννοιες και λειτουργίες της επιστήμης των υπολογιστών με έναν παιγνιώδη τρόπο. Στο τέλος όλες και όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο τρόπος λειτουργίας των υπολογιστών δεν είναι μαγικός και τα «μαγικά κόλπα» έχουν υπολογιστική εξήγηση…

https://learninn.gr/