Διάκριση πτυχιούχου του Τμήματός μας σε διαγωνισμό καινοτομίας

NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon

 Η ομάδα The Disruptors στην οποία συμμετείχε ο πτυχιούχος και μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Κωνσταντίνος Κεχαγιάς κατέκτησε την 2η θέση στο διαγωνισμό καινοτομίας NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon από την Εθνική Τράπεζα, με την υποστήριξη της Crowdpolicy και με τη χορηγία της Mastercard και της Mellon Group.

Ο διαγωνισμός (http://crowdhackathon.com/fintech2/) διεξήχθη στις 20-22 Οκτωβρίου 2017, με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών, καθώς και επιχειρηματικών μοντέλων στο πεδίο των τεχνολογιών οικονομικών συναλλαγών (fintech), παράγοντας αξία για χρήστες και επιχειρήσεις. 

Ο μαραθώνιος διεξήχθη στο χώρο του be finnovative στο κτίριο της Πειραιώς 74. Στο φετινό crowdhackathon, η Εθνική Τράπεζα, η Mastercard και η IBM έδωσαν πρόσβαση στα API (Application Programming Interface) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να τα χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους.

Στο πλαίσιο του NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon διαγωνίστηκαν συνολικά 70 άτομα σε 18 ομάδες. Μέσα σε χρονικό πλαίσιο 30 περίπου ωρών, και με τη βοήθεια από 60 μέντορες, οι 27 εκ των οποίων από την Εθνική Τράπεζα, οι ομάδες ανέπτυξαν εφαρμογές ή επιχειρηματικές λύσεις καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων.

Συνολικά στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα ως διαγωνιζόμενοι, μέντορες, κριτές, εθελοντές, στελέχη χορηγών, ειδικοί από εξωτερικό για τα APIs και επισκέπτες που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν 70 διαγωνιζόμενοι σε 18 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 60 έμπειρων μεντόρων υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές στο πεδίο του fintech.

Δείτε τις παρουσιάσεις των ομάδων (βίντεο) https://www.facebook.com/CrowdPolicy/videos/1547996531945259/