Τιμητική διάκριση για την Καθηγήτρια Νάνσυ Αλωνιστιώτη και την ομάδα της: Χρηματοδότηση του έργου DRYADS από το GOOGLE Action Fund ICLEI Europe

Τιμητική διάκριση: Χρηματοδότηση απο το GOOGLE Action Fund ICLEI Europe

Η Καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α. κ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη με την ερευνητική της ομάδα SCANlab πέτυχαν μια σημαντική διάκριση, καθώς το έργο τους DRYADS επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το GOOGLE Action Fund ICLEI Europe. Είναι η πρώτη φορά που το ICLEI Europe GOOGLE Action Fund δίνει χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της απόφασης χρηματοδότησης του έργου έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στο Δημαρχείο της Αθήνας, παρουσία του Δημάρχου κ. Χάρη Δούκα, σε ειδική εκδήλωση της Google.org (https://www.google.org) και ICLEI Europe.

Η χρηματοδότηση αφορά την έρευνα και δοκιμή του project DRYADS, για την ανάλυση ανθρωπογενών περιβαλλοντικών κινδύνων, έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς, πρόβλεψη της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου και ενίσχυση της περιβαλλοντικής Ανθεκτικότητας σε πόλεις και περιαστικά δάση με την ενσωμάτωση Τεχνητής Νοημοσύνης. Το έργο θα αξιοποιήσει δεδομένα απο τη Google, καθώς και θα στοχεύσει στην ενοποίηση δυνατοτήτων και δεδομένων ΙοΤ και δικτυακών υποδομών νέας γενιάς, γεωμορφολογικών δεδομένων, εικόνων, video, μετεωρολογικών δεδομένων πραγματικού χρόνου για έγκυρη και έγκαιρη αξιολόγηση κινδύνου, αναγνώριση και αξιολόγηση του φαινομένου και των επιπτώσεων. Το έργο στοχεύει στη δοκιμή της πλατφόρμας στον Υμηττό με τη στήριξη και συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ομάδα

Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα DRYADS μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.linkedin.com/posts/scanlab_dryads-icleiactionfund-dryads-activity-7206976014453772288-CtL4?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

announcement