Επιλεγμένες Πτυχιακές και Διπλωματικές Εργασίες

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει θεσμοθετήσει την ετήσια έκδοση τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τις περιλήψεις των καλύτερων διπλωματικών και πτυχιακών εργασιών που εκπονήθηκαν στο Τμήμα. Στόχος του θεσμού είναι η ενθάρρυνση της δημιουργικής προσπάθειας και η προβολή των πρωτότυπων εργασιών των φοιτητών του Τμήματος. Από το 2011, η έκδοση γίνεται ψηφιακή και αποκτά νέο ISSN, ακουλουθώντας τόσο τις οικολογικές και οικονομικές προσταγές της εποχής, όσο και τις τεχνολογικές.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ

Ένα βίντεο για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα ελληνικά, με υπότιτλους. Διάρκεια: 13:23

Παραγωγή 2021.
 

Έξι καθηγητές του Τμήματος στους κορυφαίους Επιστήμονες Η/Υ 2021

Στην κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσιεύει το Guide2Research (

Παρουσίαση Μουσείου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΜΠ&Τ)

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η (διαδικτυακή) παρουσίαση της μουσειολογικής και αρχιτεκτονικής μελέτης του Μουσείου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΜΠ&Τ) ΕΚΠΑ.

Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://youtu.be/W-zH1LBtWLA.

Οδηγίες σύνδεσης για την εξ αποστάσεως ορκωμοσία διδακτόρων και αποφοίτων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών

Ενημερώνουμε τους αποφοίτους των ΠΜΣ και ΔΠΜΣ, καθώς και των διδακτόρων, που θα συμμετάσχουν  στη διαδικτυακή τελετή ορκωμοσίας, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00, μέσω τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα e:presence, ότι μία εβδομάδα πριν την τελετή

Το σύνολο των μαθημάτων του Τμήματος από απόσταση

Κατά τη διάρκεια ισχύος των εκτάκτων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του Κορωνοϊού Covid-19, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται, προσφέρει το σύνολο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου από απόσταση.

H Γραμματεία του Τμήματος παραμένει ανοικτή για επικοινωνία μέσω e-mail και τηλεφώνου.

Ομιλία Thomas Misa

Ομιλία Thomas J. Misa - "Understanding ‘How Computing Has Changed the World’"

Πότε: Τρίτη 10 Μαρτίου, 2020, ώρα 13:00

Που: Αμφιθέατρο Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου