Undergraduate Studies (old not used)

Transfers
Graduate Placement Examinations
First-Year Guide (in Greek)

Οι εγγραφές πρωτοετών πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συνήθως πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής σας στο Τμήμα μας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 θα σταλεί ενημέρωση πρωτοετείς φοιτητές μέσω SMS και email στα στοιχεία που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας. Το μήνυμα θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Μητρώου του κάθε φοιτητή και τη ιστοσελίδα με  περισσότερες πληροφορίες. Οδηγίες για την απόκτηση ηλεκτρονικού λογαριασμού

Η αποστολή των SMS / emails αναμένεται να γίνει το από 5-9/10/2020  και αφού πρώτα αποσταλούν τα στοιχεία των εγγεγραμμένων φοιτητών καθώς και εγκύκλιος εγγραφών (σύμφωνα με την οποία θα ενημερωθείτε για το αν είναι απαραίτητη η διαδικασία της ταυτοπροσωπίας) από το Υπουργείο Παιδείας στο Παν/μιο Αθηνών.

Όταν οι φοιτητές λάβουν την ενημέρωση θα πρέπει να επισκεφτούν  τη ιστοσελίδα https://webadm.uoa.gr/ και να υποβάλλουν Αίτηση Νέου Λογαριασμού ως Προπτυχιακός Φοιτητής. 

Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσουν  ηλεκτρονικό λογαριασμό στο Παν/μιο και δικαίωμα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Παν/μιου (https://www.uoa.gr/foitites/ilektronikes_ypiresies/).

 Θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστοχώρο  http://my-studies.uoa.gr για να μπορείτε να

  • δηλώσετε τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε στα εξάμηνα
  • υποβάλλετε αίτηση για φοιτητική ταυτότητα (πάσο)
  • επιλέξετε και να παραλάβετε τα βιβλία για κάθε μάθημα
  • έχετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική Γραμματεία προκειμένου να παρακολουθείτε τις βαθμολογίες σας, να αιτείστε βεβαιώσεις κλπ

Μετά την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού στο Πανεπιστήμιο  μπορείτε να επισκεφθείτε το http://my-studies.uoa.gr και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, δίνοντας το Username και το Password σας.

Μπορείτε να παραλάβετε το δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα (και αφού έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική προεγγραφή και η ταυτοπροσωπία): https://academicid.minedu.gov.gr.

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης ΠΑΣΟ απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης (Username - Password) που χρησιμοποιούνται στο http://my-studies.uoa.gr.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τους σχετικούς κωδικούς καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πρόσβασης, μπορείτε να απευθύνεται στη Γραμματεία του Τμήματος.

Μετά την επιτυχή είσοδό του στο σύστημα πρέπει να επιβεβαιώσετε την ορθότητα των στοιχείων σας. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιοδήποτε λάθος θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος προκειμένου να γίνει η σχετική διόρθωση. Ακολούθως, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα ατομικά στοιχεία που θα σας ζητηθούν.

Σε περίπτωση απώλειας κωδικών εργαστηρίων, μπορείτε να προβείτε στην αλλαγή τους.

Αλλαγή κωδικών Windows:

Στέλνετε email στο  vgfhccbegatqv [dot] hbn [dot] terg.aou.id@troppusti , από το λογαριασμό σας email του di.uoa.gr με τα εξής στοιχεία:

Θέμα: Αλλαγή Κωδικού Windows [username του λογαριασμού σας]

Κείμενο: Ονοματεπώνυμο, Αριθμός Μητρώου Φοιτητή, Λογαριασμός email του τμήματος, Προπτυχιακό ή Μεταπτυχιακό, Κατεύθυνση (για τους Μεταπτυχιακούς), Αιτία αλλαγής κωδικού/πρόβλημα

 

Αλλαγή κωδικών Linux/Unix:

Οι προπτυχιακοί φοιτητές όλων των ετών (sdi..., std...., stud...), τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΙΔΑΧ μπορούν να ορίζουν κωδικό για το linux-account που χρησιμοποιούν στο linux lab μέσα από την πλατφόρμα account.di.uoa.gr, στην οποία κάνουν login με τα credentials που έχουν για το email του ΕΚΠΑ , επιλέγοντας στη συνέχεια το μπλε εικονίδιο δεξιά και θέτοντας νέο password που πληρεί τους κανόνες πολυπλοκότητας που αναφέρονται στην πλατφόρμα.

Οι υπόλοιποι χρήστες  μπορούν να αποστέλλουν αίτημα (από το email του ΕΚΠΑ) στο nqzvaatqv [dot] hbn [dot] terg.aou.id@nimda   με τα εξής στοιχεία:

Θέμα: Αλλαγή Κωδικού Linux [username του λογαριασμού σας]

Κείμενο: Ονοματεπώνυμο, Αριθμός Μητρώου Φοιτητή, Λογαριασμός email του τμήματος, Μεταπτυχιακό και Κατεύθυνση, Διδακτορικό, Συνεργάτης, Αιτία αλλαγής κωδικού/πρόβλημα

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να σιτίζονται δωρεάν και πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.5/68535/Β3/18-6-2012 (ΦΕΚ Β΄ 1965/2012) ΚΥΑ και τη σχετική  ανακοίνωση του Τμήματος Σίτισης περί καθορισμού όρων, προϋποθέσεων και διαδικασιών για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές του ΕΚΠΑ για το ακαδ. έτος 2021-202, θα πρέπει να  υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα sitisi.uoa.gr αναρτώντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή.

Οι πρωτοετείς φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα μας ώστε να αποκτήσουν αριθμό μητρώου και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τμήματος μέσω αίτησης στην ιστοσελίδα webadm.uoa.gr

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί  η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) που αποτελείται από 4 κτήρια, τις εστίες Α, Β, Γ και Δ που βρίσκονται στο  χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Εκεί βρισκόταν και η παλιά ΦΕΠΑ. Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων ανακαινίσθηκε εκ βάθρων το κτήριο Α, που είναι και το μεγαλύτερο, ενώ κατασκευάσθηκαν τα κτήρια Γ και Δ.

Σε όλα τα κτήρια μπορούν να στεγασθούν συνολικά 1064 φοιτητές.

Στο κτήριο Α υπάρχουν 687 θέσεις. Από αυτές οι 287 είναι σε μονόκλινα δωμάτια, οι 330 σε δίκλινα και 70 σε διπλά (2 ξεχωριστά δωμάτια με κοινό χολ, μπάνιο και τουαλέτα).  Από αυτές οι 28 θέσεις είναι σε δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Στο κτήριο Β υπάρχουν 150 θέσεις σε μονόκλινα δωμάτια, στο κτήριο Γ 128 θέσεις σε μονόκλινα δωμάτια και στο κτήριο Δ 100 θέσεις σε μονόκλινα επίσης. 16 θέσεις στο κτήριο Γ και 8 στο Δ είναι σε δωμάτια για Α.Μ.Ε.Α.

Τα δωμάτια στα κτήρια Α, Γ και Δ διαθέτουν δική τους τουαλέτα και μπάνιο και Δ είναι κλιματιζόμενα, ενώ τα δωμάτια στο κτήριο Β έχουν δικό τους μπάνιο και κοινόχρηστες τουαλέτες (1 τουαλέτα ανά 4 δωμάτια).

Στις Εστίες γίνονται δεκτοί φοιτητές και φοιτήτριες μόνο του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ του λεκανοπεδίου αδέλφια των οποίων διαμένουν ήδη στην Εστία.

Την ευθύνη για τη λειτουργία των Εστιών έχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ οι τρέχουσες ανάγκες τους καλύπτονται οικονομικά από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Η ΦΕΠΑ διοικείται από Εφορεία στην οποία συμμετέχουν 4 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Αναπληρωτής Διευθυντής και 2 εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑ. Πρόεδρος της Εφορείας είναι ένας από τα μέλη ΔΕΠ.

Την ευθύνη της τρέχουσας λειτουργίας έχουν ο Αναπληρωτής Διευθυντής,  καθώς και διάφοροι υπάλληλοι.

Οι εισδοχές των νέων οικοτρόφων γίνονται πρακτικά 2 φορές το χρόνο.

Τον Οκτώβριο -Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο - Ιανουάριο. Ο αριθμός τους καθορίζεται από τον αριθμό των ελεύθερων κλινών. Τα κριτήρια εισδοχής είναι κοινωνικά και περιγράφονται στον Κανονισμό Λειτουργίας, στον οποίο περιέχονται και όλοι οι κανόνες διαβίωσης. Η κατανομή των δωματίων γίνεται με δημόσια κλήρωση.

Όλα τα δωμάτια των κτηρίων Α, Γ και Δ έχουν σύνδεση με το internet,  το κτήριο Β διαθέτει μόνο ασύρματο δίκτυο. Ασύρματο δίκτυο υπάρχει και στο κτήριο Α.

Για τους οικοτρόφους λειτουργεί εστιατόριο στο κτήριο Α. Στο ίδιο κτήριο υπάρχουν Ιατρεία που εξυπηρετούν τόσο τους οικοτρόφους, όσο και το προσωπικό των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Πανεπιστημιούπολης. Υπάρχει επίσης αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Την εποπτεία της λειτουργίας των Εστιών εκ μέρους του Πανεπιστημίου έχει ο Αναπληρωτής Πρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας.

Η Γραμματεία των Φοιτητικών Εστιών παρέχει όλες τις πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροίτε προκειμένου να μείνετε στις Φοιτητικές Εστίες. Επίσης το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, το οποίο στεγάζεται στον 4ος όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, παρέχει διευκόλυνση στην ανεύρεση κατοικίας και συγκατοίκου.

http://fepa.uoa.gr

Τηλέφωνα: 210 7258723, 210 7258679

Tο Στεγαστικό Επίδομα χορηγείται σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες (πρώτου κύκλου σπουδών) των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία αίτησης.

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α Αριθ. 140832/Ζ1 31/8/17(ΦΕΚ 2993 Β’) 

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα υποβάλλονται από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ.. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Δείτε την σχετική εγκύκλιο εδώ.

Αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων φοιτητών (όσων δεν είχαν περίθαλψη από άλλον φορέα και ασφαλίζονταν από το ΕΚΠΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 31 του ν.4452/2017 (Α'17) και κατ' εφαρμογή του άρθρου 33 του ν.4368/2016 (Α'21), δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), μόνον με χρήση του Α.Μ.Κ.Α. τους.

Επιπλέον στην Υγειονομική Υπηρεσία λειτουργούν τα εξής ιατρεία:

  • Παθολογικό Ιατρείο
  • Οφθαλμολογικό Ιατρείο
  • Οδοντιατρείο
  • Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης
  • Δερματολογική εξέταση (Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»)

Πληροφορίες: Γραμματεία Υγειονομικής Υπηρεσίας τηλ. 210 3688208
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.lesxi.uoa.gr/foithtiki-merimna/ygeionomiki-yphresia.html

Το Πανεπιστήμιο έχει φροντίσει για μια σειρά θεμάτων, εκτός των εκπαιδευτικών, που άπτονται του κοινωνικού ρόλου του Ιδρύματος. Εξάλλου, ένας από τους σκοπούς του είναι και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών του τόπου. Έτσι, οι φοιτητές/τριες μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά παροχών και διευκολύνσεων ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως ΑμεΑ και άποροι.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου:  https://www.uoa.gr/foitites/paroches_drastiriotites/

Secretarial support for undergraduate studies

Bourogianni Panagiota
+30 210 7275173
Kasimati Athanasia
Γραφείο Γραμματείας - Ισόγειο
+30 210 7275338
Loupa Kity
Γραφείο Γραμματείας - Ισόγειο
+30 210 7275154

The USP offered by the Department of Informatics and Telecommunications of NKUA leads to qualification in «Informatics and Telecommunications» with the accumulation of 240 credits (ECTS), implemented in 8 semesters and consists of two two-year cycles:

  • The Basic Cycle, which consists of an introductory course, 16 Compulsory courses (YM), and 3 optional laboratory courses (EP), which provide basic knowledge in Informatics and Telecommunications.
  • The Focused Cycle, offers 2 more Compulsory courses (YM); the rest of the courses are organized in 2 Tracks leading to 6 Specializations, in which the Department has a very high level of research activity. Students may pursue up to two specializations, which are listed in their final transcript of study. There is also the possibility of no specialization at all, as well as, the possibility to obtain a certificate of pedagogical and didactic competence in conformance with the terms and conditions set by NKUA.

Track A (conforming to ACM “Computer Science” curriculum) leads to three specializations
E1. Foundations of Computer Science
E2. Data and Knowledge Management
E3. Software


Track B (conforming to IEEE-CS “Computer Engineering” curriculum) leads to three specializations:
E4. Hardware and Architecture
E5. Communications and Networking
E6. Signal and Information Processing

In detail, the courses of the Focused Cycle of study are divided into:


1. Track Compulsory courses (EYM), Students submit the statement of their track of choice at the beginning of the 5th semester, before their statements of courses, and is compulsory for students wanting to register courses from the Focused Cycle of study. Students must choose one of the 2 tracks, even if they do not want to pursue any specialization. Students select 4 track compulsory courses and 1 track project. If they want to follow a specialization, 2 out of the 4 compulsory courses should be specialization compulsory as well.


2. Core Specialization courses (ΠΜ-B), compulsory for each specialization. Students choose at least 4 out of 8 courses of the specialization they want to pursue.


3. Elective Specialization courses (ΠΜ-E), electives for each specialization. May be replaced by any track compulsory courses or by core subjects of another specialization (e.g. an extra project).


4. Free Electives (ΕΛ). Students can accumulate up to 8 ECTS from free courses from a specific list of free courses in the NKUA or from specialization core/electives courses (ΕΥΜ, ΠM) (e.g. an extra project).

In addition, students take 3 courses on General Education and are required to produce a dissertation or follow external internship or a combination of both, which covers two semesters and is equivalent to two compulsory courses of 8 ECTS each.

The Department of Informatics and Telecommunications (DIT) of the National and Kapodistrian University of Athens (NKUA) offers a contemporary Undergraduate Study Program (USP) based on programs proposed by the top international scientific organizations, the Association for Computing Machinery (ACM) and the IEEE Computer Society (CS) for computing, enriched with modern subjects on Telecommunications. In addition, it offers courses for competence of teaching and education.


The USP coverage of the main areas in Information Technology and Telecommunications in conjunction with the high scientific quality of the Department (in the world top 100 for the years 2010-2013) provides graduates of the Department the possibility to create personalized profiles according to their scientific interests, abilities and skills. In addition to the scientific culture, the USP cultivates an engineering perspective through specialized tasks and laboratories. The USP also includes a dissertation and/or internships outside the University.


The competences of the Department's graduates satisfy the requirements of the full range of professional employment in industry, businesses and organizations, primary/secondary education teaching, as well as, basic and applied research.
The USP aims at cross-cutting knowledge of all main areas in Informatics and Telecommunications, but also aims at specialization, offering compulsory, core and electives subjects of six specializations, organized in two tracks, to which the Department has a very high level of research excellence.

In order to obtain a degree in Informatics and Telecommunications, a student must enroll, attend and successfully complete courses accumulating at least 240 ECTS as follows:

  • 18 compulsory courses (124 ECTS)
  • 4 track compulsory courses (24 ECTS)
  • 1 track project (8 ECTS)
  • 4 core specialization courses (24 ECTS)
  • 3 general education (6 ECTS)
  • A Thesis/Internship or a combination of both, which is annual and is equivalent to two compulsory courses (16 ECTS)
  • Subjects from the following
    • 4 to 6 core or elective specialization courses (24 ECTS) (specialization requirements)
    • 3 optional laboratory (6 ECTS) or any other course
    • 2 free electives courses (8 ECTS) or any other course

Courses

Paragraph Section

Semester: 1st
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Discrete Mathematics Κ09 7 Compulsory courses (YM)
Introduction to Computer Science and Telecommunications ΓΠ07 2 General Education (ΓΠ)
Introduction to Programming Κ04 7 Compulsory courses (YM)
Linear Algebra Κ03 6 Compulsory courses (YM)
Logic Design Κ02 6 Compulsory courses (YM)
Logic Design Lab K02ε 2 Optional Laboratory courses (EP)
Semester: 2nd
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Analysis Ι Κ01 8 Compulsory courses (YM)
Applied Mathematics Κ20β 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Computer Architecture I Κ14 7 Compulsory courses (YM)
Data Structures Κ08 7 Compulsory courses (YM)
Electromagnetism - Optics and Modern Physics Κ12 8 Compulsory courses (YM)
Semester: 3rd
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Analysis II Κ06 8 Compulsory courses (YM)
Circuits and Systems Laboratory Κ11ε 2 Optional Laboratory courses (EP)
Object-Oriented Programming Κ10 8 Compulsory courses (YM)
Propability and Statistics (in greek) Κ13 6 Compulsory courses (YM)
Signals and Systems Κ11 6 Compulsory courses (YM)
Semester: 4th
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Algorithms and Complexity Κ17 8 Compulsory courses (YM)
Communication Networks I Κ16 6 Compulsory courses (YM)
Communication Systems Κ21 7 Compulsory courses (YM)
Communications Network I Lab Κ16ε 2 Optional Laboratory courses (EP)
Design and Use of Database Systems Κ29 7 Compulsory courses (YM)
Semester: 5th
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Artificial Intelligence ΥΣ02 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Communication Networks II Κ33 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Communications Network I Lab Κ16ε 2 Optional Laboratory courses (EP)
Computer Architecture II Κ30 6 Track Compulsory courses (EYM) B Υ
Computer Graphics I ΘΠ02 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Digital Signal Processing Κ32 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Implementation of Database Management Systems Κ18 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ Υ
Numerical Analysis Κ15 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Operating Systems Κ22 8 Compulsory courses (YM)
Parallel Systems ΘΠ04 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Principles of programming languages ΘΠ01 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Telecommunication Networks ΕΠ20 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Waves, Waveguides, Antennas (In Greek) ΕΠ05 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Semester: 6th
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Analysis and Design of Sotware Systems ΥΣ04 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Compilers Κ31 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ B
Data Mining Techniques ΥΣ11 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Electronics K19 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Electronics Laboratory Κ19ε 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Information Theory (in greek) Κ35 6 Track Compulsory courses (EYM)
Internet Application Technologies ΥΣ14 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Logic Programming ΥΣ05 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Mathematics for Computer Science Κ20α 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Network Management Κ34 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Pattern Recognition - Machine Learning ΕΠ08 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B B
Scientific Computing ΘΠ03 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Stochastic Signals ΕΠ07 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Systems Programming Κ24 8 Compulsory courses (YM)
Theory of Computation Κ25 6 Track Compulsory courses (EYM) Υ
Wireless Sensor Networks ΥΣ18 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Semester: 7th
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Advanced Scientific Computing ΘΠ18 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Advanced Topics on Algorithms ΘΠ12 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Algorithmic Operations Research ΘΠ09 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B B
Artificial Intelligence II ΥΣ19 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Computational Complexity ΘΠ20 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Didactics of Informatics ΥΣ10 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Digital Accessibility and computer-based Assistive Technologies ΥΣ22 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Digital Communications ΕΠ04 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Human-Computer Interaction ΥΣ08 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Information and Communications Technology (ICT) in Learning ΥΣ15 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Information Systems ΥΣ07 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Mobile and Wireless Communication Systems ΕΠ18 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Number Theory (In Greek) ΘΠ08 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Optical Communications and Optical Networks ΕΠ16 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Real-Time Digital Signal Processing Systems ΕΠ11 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Semantics of Programming Languages ΘΠ16 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Software Development for Information Systems Κ23α 8 Project
Software Development for Network and Telecommunication Systems Κ23β 8 Project
Special Topics on Computing Systems and Computer Science Applications ΥΣ16 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Structure and Institutions of the European Union ΓΠ03 2 General Education (ΓΠ)
Semester: 8th
Code ECTS S1 S2 S3 S4 S5 S6
Computational Geometry ΘΠ11 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Computer Music / Music Informatics ΕΠ21 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Computer Systems Protection and Security ΥΣ13 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Cryptography ΘΠ05 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Digital Systems Design - VHDL ΥΣ03 8 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
e-Government ΥΣ17 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Graph Theory ΘΠ10 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Hardware / Software Codesing for Embedded Systems Κ23δ 8 Project
History of Computing and Telecommunications ΥΣ20 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Innovation and Entrepreneurship ΥΣ12 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Microeconomic Analysis ΕΠ24 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Parallel Algorithms ΘΠ19 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Photonics ΕΠ12 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Project Management and Techniques for Presenting and Writing Scientific Reports ΓΠ05 2 General Education (ΓΠ)
School Classroom and Microteaching ΥΣ21 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Semantics of Programming Languages ΘΠ16 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Software Development for Algorithmic Problems Κ23γ 8 Project
Software Engineering ΥΣ09 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Special Topics in Communications and Signal Processing: Transmission Lines, waveguides and optical fibers ΕΠ22γ 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Special topics in Theoretical Informatics: Algorithms in Structural Bioinformaticsοφορικής ΘΠ16δ 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Special Topics on Computing Systems and Computer Science Applications ΥΣ16 4 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Speech and Natural Language Processing ΕΠ19 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B
Stochastic Signals ΕΠ07 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E) B B
Wireless Links ΕΠ13 6 Elective Specialization courses (ΠΜ-E)

Semester: 1st

Code:
Κ09
ECTS:
7
Compulsory courses (YM)
Code:
ΓΠ07
ECTS:
2
General Education (ΓΠ)
Code:
Κ04
ECTS:
7
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ03
ECTS:
6
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ02
ECTS:
6
Compulsory courses (YM)
Code:
K02ε
ECTS:
2
Optional Laboratory courses (EP)

Semester: 2nd

Code:
Κ01
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ20β
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S6:
B
Code:
Κ14
ECTS:
7
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ08
ECTS:
7
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ12
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)

Semester: 3rd

Code:
Κ06
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ11ε
ECTS:
2
Optional Laboratory courses (EP)
Code:
Κ10
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ13
ECTS:
6
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ11
ECTS:
6
Compulsory courses (YM)

Semester: 4th

Code:
Κ17
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ16
ECTS:
6
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ21
ECTS:
7
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ16ε
ECTS:
2
Optional Laboratory courses (EP)
Code:
Κ29
ECTS:
7
Compulsory courses (YM)

Semester: 5th

Code:
ΥΣ02
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S2:
B
S3:
B
Code:
Κ33
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S5:
Υ
Code:
Κ16ε
ECTS:
2
Optional Laboratory courses (EP)
Code:
Κ30
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S3:
B
S4:
Υ
Code:
ΘΠ02
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
S6:
B
Code:
Κ32
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S6:
Υ
Code:
Κ18
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S2:
Υ
S3:
Υ
Code:
Κ15
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S1:
Υ
Code:
Κ22
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)
Code:
ΘΠ04
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S3:
B
S4:
B
Code:
ΘΠ01
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
S2:
B
Code:
ΕΠ20
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S5:
B
Code:
ΕΠ05
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S5:
B

Semester: 6th

Code:
ΥΣ04
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S3:
B
Code:
Κ31
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S3:
Υ
S4:
B
Code:
ΥΣ11
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S2:
B
Code:
K19
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S4:
Υ
Code:
Κ19ε
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S4:
B
Code:
Κ35
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
Code:
ΥΣ14
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S3:
B
S5:
B
Code:
ΥΣ05
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S2:
B
Code:
Κ20α
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S1:
Υ
Code:
Κ34
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S5:
Υ
Code:
ΕΠ08
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
S2:
B
S6:
B
Code:
ΘΠ03
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
Code:
ΕΠ07
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S5:
B
S6:
B
Code:
Κ24
ECTS:
8
Compulsory courses (YM)
Code:
Κ25
ECTS:
6
Track Compulsory courses (EYM)
S2:
Υ
Code:
ΥΣ18
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S4:
B
S5:
B

Semester: 7th

Code:
ΘΠ18
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΘΠ12
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
Code:
ΘΠ09
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
S2:
B
S6:
B
Code:
ΥΣ19
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S2:
B
S3:
B
Code:
ΘΠ20
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
Code:
ΥΣ10
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΥΣ22
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΕΠ04
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S5:
B
Code:
ΥΣ08
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S2:
B
S3:
B
Code:
ΥΣ15
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΥΣ07
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΕΠ18
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S5:
B
Code:
ΘΠ08
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΕΠ16
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S4:
B
S5:
B
Code:
ΕΠ11
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S4:
B
S6:
B
Code:
ΘΠ16
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
S2:
B
Code:
ΥΣ16
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΓΠ03
ECTS:
2
General Education (ΓΠ)

Semester: 8th

Code:
ΘΠ11
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
Code:
ΕΠ21
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S6:
B
Code:
ΥΣ13
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S3:
B
Code:
ΘΠ05
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
Code:
ΥΣ03
ECTS:
8
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S4:
B
Code:
ΥΣ17
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΘΠ10
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
Code:
ΥΣ20
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΥΣ12
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΕΠ24
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΘΠ19
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΕΠ12
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΥΣ21
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΘΠ16
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S1:
B
S2:
B
Code:
ΥΣ09
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S3:
B
Code:
ΥΣ16
ECTS:
4
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
Code:
ΕΠ19
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S6:
B
Code:
ΕΠ07
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)
S5:
B
S6:
B
Code:
ΕΠ13
ECTS:
6
Elective Specialization courses (ΠΜ-E)

Students must complete a compulsory undergraduate thesis which is annual and corresponds to two compulsory courses of 8 ECTS each. The undergraduate thesis, or one semester thereof, may be replaced by an Internship that is developed either internally, as part of a development project, or externally at an institution and has a corresponding duration and workload.

 

Online Deposit / Submission Procedure

  • Format your thesis according to the templates.
  • Send the digital copy of your thesis (doc or pdf) for review to thesis [at] di.uoa.gr by following the instructions below. Wait for a response for approval or corrections.
  • Once your work has been approved by the Electronic Submission Officer*, submit the project details (census bulletin), the digital copy of the thesis, and any accompanying material to the Pergamos Institutional Repository / Digital Library Platform. Access to the platform is solely through the NOC using your Department account (di account).
  • When completing the above, obtain a Certificate of Non-Debt from the Library of Science and deposit it to the Department Secretariat. The Non-Debt Book Certificate will be received after the thesis has been registered with the system.

(*) Electronic Submission Officer of theses and PhD dissertations: Anastasia Ligizou, EDIP

Students are required to complete a thesis, which is annual and corresponds to two compulsory courses of 8 credits (ECTS) each.

The thesis (one or two semesters) may be replaced by an internship that is either internally developed within a development project or externally in an organization, and has a corresponding duration and workload.